Αναζητάτε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για δροσερή σημύδα με γιαούρτι και φρούτα! Συνδυάζοντας την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με την γλυκύτητα του μελιού και τη φρεσκάδα των φρούτων, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει με …

Αναζητάτε ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Σας προτείνουμε μια εξαιρετική συνταγή για δροσερή σημύδα με γιαούρτι και φρούτα! Συνδυάζοντας την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με την γλυκύτητα του μελιού και τη φρεσκάδα των φρούτων, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει με την απλότητα και τη νοστιμιά της. Είναι ιδανική για όσους έχουν πολυάσχολο πρόγραμμα, αφού μπορείτε να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη νύχτα και να την απολαύσετε το επόμενο πρωί.

Συστατικά

  • 250g απλό γιαούρτι, συν επιπλέον για διακόσμηση (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • 200g κουάκερ βρώμη
  • 300g κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, συν επιπλέον για διακόσμηση (προαιρετικά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 2 μήλα (περίπου 300g), χοντροτριμμένα
  • 2 αχλάδια (περίπου 200g), χοντροτριμμένα

Μέθοδος

  1. Χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, το μέλι και 400ml νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  2. Για να το σερβίρετε, διακοσμήστε με μια επιπλέον κούκλα γιαούρτι και πασπαλίστε με κανέλα, αν χρησιμοποιείτε. Η σημύδα μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;