Μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή με μια δροσερή νότα από φρέσκα ροδάκινα. Αυτή η γαλατόπιτα είναι ιδανική για να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Υλικά: 1 λίτρο γάλα 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι ζάχαρη 4 αυγά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 4 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες Κανέλα για πασπάλισμα …

Μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή με μια δροσερή νότα από φρέσκα ροδάκινα. Αυτή η γαλατόπιτα είναι ιδανική για να απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια.
  4. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα.
  5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τοποθετήστε τις φέτες ροδάκινου από πάνω.
  6. Πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;