Το τζατζίκι είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό, δροσερό και γευστικό, που συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα και λαχανικά. Η βάση του είναι το γιαούρτι, το αγγούρι και το σκόρδο. Υλικά: 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1 μεγάλο αγγούρι 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι Αλάτι και πιπέρι Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά) Εκτέλεση: …

Το τζατζίκι είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό, δροσερό και γευστικό, που συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα και λαχανικά. Η βάση του είναι το γιαούρτι, το αγγούρι και το σκόρδο.

Υλικά:

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το καλά για να απομακρύνετε τα περιττά υγρά.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
  3. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. Αν θέλετε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  5. Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;