Το ριζότο με τρούφα προσφέρει μια πολυτελή γευστική εμπειρία. Η έντονη γεύση της τρούφας ενισχύεται από την πλούσια κρεμώδη υφή της παρμεζάνας, κάνοντας το πιάτο αυτό ιδανικό για ειδικές περιστάσεις.
Συστατικά:
- 1 φλ. ρύζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50γρ φρέσκια τρούφα, τριμμένη
- 50γρ παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Αρχίστε να προσθέτετε τον ζωμό, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
- Προσθέστε την τρούφα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!