Για μια εξαιρετική μαρινάδα για αρνί, που θα του δώσει πλούσια γεύση και θα το κρατήσει ζουμερό, θα χρειαστείς τα ακόλουθα υλικά:
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι λεμόνι (χυμός από περίπου 2 λεμόνια)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά της σούπας ξηρό θυμάρι)
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
Προετοιμασία:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε τον δυόσμο, τη ρίγανη, το σκόρδο, και το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά τα βότανα μέσα στο μίγμα του λαδιού και του λεμονιού για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά τη μαρινάδα.
- Βάλτε το αρνί στο μπολ με τη μαρινάδα ή ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το αρνί σε ένα σακουλάκι zip lock για να μπορείτε να την κουνήσετε εύκολα.
- Αφήστε το αρνί να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, καλύτερα όμως είναι να παραμείνει για μια νύχτα για να αποκτήσει βαθιά γεύση.
Αυτή η μαρινάδα θα δώσει στο αρνί μια παραδοσιακή, μεσογειακή γεύση και θα το κάνει ιδιαίτερα ζουμερό και αρωματικό. Καλή επιτυχία με το ψήσιμο!