Τα κοκκινιστά φασολάκια λαδερά είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. H κλασική παραδοσιακή συνταγή! Συστατικά: Φασολάκια, καθαρισμένα, 500γρ Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 100γρ Σκόρδο, λιωμένο, 2 σκελίδες Ελαιόλαδο, 100ml Ντομάτες, τριμμένες, 400γρ Μαϊντανός, ψιλοκομμένος, 30γρ Αλάτι Πιπέρι Ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού Νερό, 500ml Οδηγίες: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το …

Τα κοκκινιστά φασολάκια λαδερά είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. H κλασική παραδοσιακή συνταγή!

Συστατικά:

  • Φασολάκια, καθαρισμένα, 500γρ
  • Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 100γρ
  • Σκόρδο, λιωμένο, 2 σκελίδες
  • Ελαιόλαδο, 100ml
  • Ντομάτες, τριμμένες, 400γρ
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος, 30γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό, 500ml

Οδηγίες:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  6. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα, ανάλογα με την προτίμηση.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;