Αυτή η vegan πίτα της εξοχής είναι ιδανική και για νηστεία. Μια σταγόνα σάλτσας σόγιας όχι μόνο προσθέτει μια πολύ σημαντική γεύση στο πιάτο, αλλά φέρνει επίσης ένα πλούσιο χρώμα στη βάση του κιμά. Συστατικά Για την επικάλυψη πουρέ πατάτας 1,5kg αλευρώδεις πατάτες (όπως Maris Piper), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ίσα κομμάτια 125ml/ γάλα χωρίς …

Αυτή η vegan πίτα της εξοχής είναι ιδανική και για νηστεία. Μια σταγόνα σάλτσας σόγιας όχι μόνο προσθέτει μια πολύ σημαντική γεύση στο πιάτο, αλλά φέρνει επίσης ένα πλούσιο χρώμα στη βάση του κιμά.

Συστατικά

Για την επικάλυψη πουρέ πατάτας

  • 1,5kg αλευρώδεις πατάτες (όπως Maris Piper), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ίσα κομμάτια
  • 125ml/ γάλα χωρίς γαλακτοκομικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη βάση χωρίς κρέας

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 μπαστουνάκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 500g παγωμένος vegan κιμάς
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών vegan
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε την επικάλυψη, βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με κρύο νερό και λίγο αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι.
  2. Στραγγίστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και μετά επιστρέψτε στο τηγάνι και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ατμό για λίγα λεπτά.
  3. Πολτοποιήστε σε έναν πουρέ πατάτας, προσθέστε το vegan γάλα και μετά χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε τη βάση, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε δύο λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τον πουρέ ντομάτας και ρίξτε 800ml βρασμένο νερό από το βραστήρα. Ανακατέψτε και αφήστε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Προθερμάνετε τη σχάρα. Εάν χρησιμοποιείτε τηγάνι, μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα σκεύος για τον φούρνο. Διαφορετικά, απλώστε τον πουρέ πατάτας σε όλη την επιφάνεια της βάσης του κιμά, μετά πάρτε ένα πιρούνι και απλώστε απαλά και αφρατέψτε τον πουρέ για να δημιουργήσετε μια ωραία υφή.
  7. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια μαγειρέψτε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε αμέσως τη vegan πίτα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;