Το κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη θαλασσινή γεύση του χταποδιού με την πλούσια και ζεστή σάλτσα τομάτας, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Το κοφτό μακαρονάκι, ελαφρύ και νόστιμο, είναι ιδανικό για να απορροφήσει την πλούσια σάλτσα και τις γεύσεις του χταποδιού, …

Το κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη θαλασσινή γεύση του χταποδιού με την πλούσια και ζεστή σάλτσα τομάτας, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Το κοφτό μακαρονάκι, ελαφρύ και νόστιμο, είναι ιδανικό για να απορροφήσει την πλούσια σάλτσα και τις γεύσεις του χταποδιού, κάνοντας κάθε μπουκιά ακαταμάχητη.

Συστατικά:

  • Για το χταπόδι:

    • Χταπόδι καθαρισμένο 1kg
    • Ελαιόλαδο 50ml
    • Κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 μεσαία (περίπου 200g)
    • Σκόρδο, λιωμένο 2 σκελίδες
    • Κόκκινο κρασί 150ml
    • Τοματοπελτές 2 κουταλιές της σούπας
    • Φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες ή τομάτες κονκασέ 400g
    • 2 φύλλα δάφνης
    • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το κοφτό μακαρονάκι:

    • Κοφτό μακαρονάκι 500g
    • Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας
    • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις τομάτες, το λαυράκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι το χταπόδι να είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα να έχει πήξει.
  5. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente, συνήθως για 8-10 λεπτά.
  6. Αφού βράσουν, στραγγίζουμε το μακαρονάκι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία του μαγειρέματος. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους.
  7. Σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε μεμονωμένα πιάτα, τοποθετούμε το κοφτό μακαρονάκι σαν βάση και από πάνω μοιράζουμε το κοκκινιστό χταπόδι με την πλούσια σάλτσα του.
  8. Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκια ρίγανη ή λίγο φρέσκο δυόσμο για επιπλέον άρωμα και γεύση.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;