Αυτή η νόστιμη συνταγή για Vegetarian μπολονέζ με φακές αρκεί για 2 γεύματα. Με σπαγγέτι ή λαζάνια είναι τέλειο γεύμα! Συστατικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 3 καρότα, ψιλοκομμένα 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …

Αυτή η νόστιμη συνταγή για Vegetarian μπολονέζ με φακές αρκεί για 2 γεύματα. Με σπαγγέτι ή λαζάνια είναι τέλειο γεύμα!

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500g φακές, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • 1 x 400 γραμμάρια ντοματίνια
  • 1½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 300g ζυμαρικά
  • χορτοφαγικό τυρί, για σερβίρισμα
  • πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο και βράστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Μπορείτε να βάλετε ένα καπάκι στο τηγάνι για να διατηρήσετε την υγρασία μέσα και να αχνίσετε τα λαχανικά ταυτόχρονα.
  2. Προσθέστε το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό στη συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και δυναμώστε τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά ώστε ο πουρές ντομάτας να περάσει από τα λαχανικά και μετά προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά σε ένα απαλό βράσιμο και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν η σάλτσα έχει μόνο 15 λεπτά για να ψηθεί, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σε al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια στραγγίστε τα, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.
  5. Έχετε αρκετή σάλτσα για να σερβίρετε 8 άτομα. Για να σερβίρετε τα 4, αφήνετε στην άκρη τη μισή σάλτσα σε αυτό το σημείο.
  6. Ρίξτε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας το νερό που κρατήσαμε για τα ζυμαρικά, εάν χρειάζεται, για να επικαλυφθούν όλα τα ζυμαρικά σε σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα και τυρί.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;