Αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με μπίρα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε ζουμερές χοιρινές μπριζόλες ψημένες με πλούσια σάλτσα μπίρας και με  πολύχρωμες πιπεριές. Προσφέρει ένα υπέροχο και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για κάθε μέρα της εβδομάδας. Συστατικά: 4 χοιρινές μπριζόλες Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι …

Αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με μπίρα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε ζουμερές χοιρινές μπριζόλες ψημένες με πλούσια σάλτσα μπίρας και με  πολύχρωμες πιπεριές. Προσφέρει ένα υπέροχο και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Συστατικά:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μπίρα
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα χρωμάτων για μια όμορφη παρουσίαση)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά, για μια νότα γλυκύτητας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • Φρέσκα μυρωδικά (όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο), για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C στον αέρα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις δύο πλευρές.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις μπριζόλες και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες. Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
  5. Ρίξτε τη μπίρα στο τηγάνι για να ξεφλουδίσει το τηγάνι, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο. Ανακατέψτε το μέλι (αν χρησιμοποιείτε), την καπνιστή πάπρικα και τη σάλτσα Worcestershire. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  6. Επιστρέψτε τις μπριζόλες στο τηγάνι, φωλιάζοντάς τις στη σάλτσα και τα λαχανικά. Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι χοιρινές μπριζόλες (η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει τους 63°C).
  7. Γαρνίρετε τις χοιρινές μπριζόλες με φρέσκα μυρωδικά πριν τις σερβίρετε. Απολαύστε τις χοιρινές μπριζόλες ψημένες με μπύρα με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια στο πλάι.

Αυτό το πιάτο συνδυάζεται υπέροχα με πουρέ πατάτας, ρύζι ή μια απλή πράσινη σαλάτα για να ολοκληρώσετε το γεύμα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;