Αυτή η γρήγορη και εύκολη μους σοκολάτας είναι ένα εξαιρετικό vegan επιδόρπιο. Φτιαγμένο με μεταξωτό τόφου, είναι ακόμη πλούσιο σε πρωτεΐνη! Συστατικά Για τη μους σοκολάτας 300g τόφου, στραγγισμένο 150g vegan μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια 1 λοβό βανίλιας, μόνο σπόροι ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο αστεροειδή γλυκάνισο 2 κουταλιές της σούπας μελάσα σιρόπι αγαύης, …

Αυτή η γρήγορη και εύκολη μους σοκολάτας είναι ένα εξαιρετικό vegan επιδόρπιο. Φτιαγμένο με μεταξωτό τόφου, είναι ακόμη πλούσιο σε πρωτεΐνη!

Συστατικά

Για τη μους σοκολάτας

  • 300g τόφου, στραγγισμένο
  • 150g vegan μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 1 λοβό βανίλιας, μόνο σπόροι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσα
  • σιρόπι αγαύης, για γεύση
  • 20g καβουρδισμένα αμύγδαλα, για το σερβίρισμα

Για την κηρήθρα

  • 100g άχνη ζάχαρη
  • 100g σιρόπι γλυκόζης
  • 2 κουταλιές της σούπας golden syrup
  • πρέζα σόδα

Για τα βερίκοκα

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 4 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • πρέζα ζάχαρη

Μέθοδος

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τόφου, τον αλεσμένο αστεροειδή γλυκάνισο, τους σπόρους βανίλιας, τη μελάσα και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύετε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει μεταξένιο λείο.
  2. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπήσει το μπολ με το νερό. Διπλώστε μέσα στο τόφου. Ρίχνετε το μείγμα ανάμεσα σε 4 ποτήρια και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
  3. Για να φτιάξετε την κηρήθρα, στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το golden σιρόπι και ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στους 145C. (Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά). Ανακατέψτε γρήγορα τη σόδα. Προσοχή γιατί το μείγμα θα φουσκώσει πολύ ξαφνικά. Αδειάζετε γρήγορα στο ταψί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.
  4. Για να φτιάξετε τα βερίκοκα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τα βερίκοκα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα βερίκοκα. Πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω από τη μους και σερβίρετε με τα βερίκοκα και τα κομμάτια της κηρήθρας.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;