Το σπιτικό spread σοκολάτας φουντουκιού κάνει μια υπέροχη γλυκιά επικάλυψη για ψωμί ή τοστ. Συστατικά 80g φουντούκια, ξεφλουδισμένα 75g ζάχαρη άχνη 100g μαύρη σοκολάτα, 60–65% στερεά κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια 150ml διπλή κρέμα ή vegan κρέμα εναλλακτική πρέζα θαλασσινό αλάτι 20g σκόνη κακάο 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας λευκό ψωμί κρούστα, για σερβίρισμα …

Το σπιτικό spread σοκολάτας φουντουκιού κάνει μια υπέροχη γλυκιά επικάλυψη για ψωμί ή τοστ.

Συστατικά

  • 80g φουντούκια, ξεφλουδισμένα
  • 75g ζάχαρη άχνη
  • 100g μαύρη σοκολάτα, 60–65% στερεά κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150ml διπλή κρέμα ή vegan κρέμα εναλλακτική
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 20g σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • λευκό ψωμί κρούστα, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί σε κρύο φούρνο. Ανάβουμε το φούρνο στους 190C/170C στον αέρα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τοποθετήστε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον 4-5 λεπτά σε μια τυπική μηχανή επεξεργασίας τροφίμων.
  2. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τη σκόνη κακάο, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και μετά ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό και λείο. Ανακατέψτε το βούτυρο φουντουκιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, αφήνουμε να δέσει και χρησιμοποιούμε όταν κρυώσει. Είναι καλύτερο να το αφήσετε όλη τη νύχτα αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο σε αυτό το στάδιο. Σβήνουμε χοντρά πάνω στο ψωμί και σερβίρουμε. Αυτό το άλειμμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα, αλλά αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να απλωθεί εύκολα ή διατηρήστε το κάπου δροσερό και καταναλώστε το μέσα σε 10 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;