Η μόκα – καφές με γεύση σοκολάτας – είναι μια απόλαυση το πρωί ή μετά το δείπνο. Συστατικά 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη 4 κουταλιές της σούπας πολύ δυνατός ζεστός μαύρος στιγμιαίος καφές ή καφές φίλτρου 150ml γάλα πλήρες Μέθοδος Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη …

Η μόκα – καφές με γεύση σοκολάτας – είναι μια απόλαυση το πρωί ή μετά το δείπνο.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας πολύ δυνατός ζεστός μαύρος στιγμιαίος καφές ή καφές φίλτρου
  • 150ml γάλα πλήρες

Μέθοδος

  1. Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι που χωράει περίπου 250ml. Ρίχνουμε τον καφέ στο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν το κακάο και η ζάχαρη.
  2. Ρίξτε το γάλα σε έναν ηλεκτρικό αφροποιητή γάλακτος, αν έχετε, και αρχίστε να αφρίζετε. Εναλλακτικά, ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά – μην το αφήνουμε να σιγοβράσει ή να βράσει. Χρησιμοποιήστε έναν φορητό αφροποιητή γάλακτος ή ένα σύρμα σιλικόνης για να ανακατέψετε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα στον καφέ, ξεκινώντας κρατώντας το φλιτζάνι σε ελαφριά γωνία, προς το γάλα. Ολοκληρώνουμε γαρνίροντας με τον αφρό. Σερβίρετε αμέσως, ανακατεύοντας καλά πριν το πιείτε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;