Έχετε δοκιμάσει γλυκόξινο κοτόπουλο στο φαγητό σε πακέτο, αλλά μπορείτε να το κάνετε πολύ καλύτερο στο σπίτι και είναι πολύ πιο υγιεινό! Υλικά Για το κοτόπουλο ½ μικρός ανανάς 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά …

Έχετε δοκιμάσει γλυκόξινο κοτόπουλο στο φαγητό σε πακέτο, αλλά μπορείτε να το κάνετε πολύ καλύτερο στο σπίτι και είναι πολύ πιο υγιεινό!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • ½ μικρός ανανάς
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές διαγώνιες φέτες

Για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 300ml φρέσκο χυμό ανανά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτα
  • 1 πρέζα αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, βάζετε το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε δύο κουταλιές της σούπας χυμό ανανά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάλτε τον υπόλοιπο χυμό ανανά σε ένα ξεχωριστό μπολ και ανακατέψτε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το ξύδι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ και τις νιφάδες τσίλι μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνω στην άκρη.
  2. Βάλτε τον ανανά σε μια σανίδα και κόψτε τη φλούδα. Κλείστε κατά ένα τέταρτο κατά μήκος και αφαιρέστε τον σκληρό κεντρικό πυρήνα. Κόβουμε τον ανανά σε χοντρές φέτες και τον αφήνουμε στην άκρη. Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου σε επτά με εννέα ίσα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος).
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για τρία λεπτά σε δυνατή φωτιά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για τέσσερα λεπτά μέχρι να πάρουν πολύ ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέστε τον ανανά και τη γλυκόξινη σάλτσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ζεσταθεί ο ανανάς.
  5. Ανακατέψτε το μείγμα κορν φλάουρ και διαλύματος ανανά και μαγειρέψτε για 30-60 δευτερόλεπτα μέχρι η σάλτσα να πήξει και να γυαλίσει, γυρίζοντας το κοτόπουλο και τα λαχανικά μέχρι να καλυφθούν καλά. Πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;