Αυτή η συνταγή για υγιεινή καρμπονάρα έχει πλούσια γεύση, αλλά είναι επίσης αρκετά χαμηλή σε θερμίδες. Υλικά 100g αποξηραμένες ταλιατέλες ή σπαγγέτι 50g κατεψυγμένο αρακά 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 ροδέλες καπνιστού μπέικον, κομμένες σε λωρίδες πλάτους 15mm 100g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε …

Αυτή η συνταγή για υγιεινή καρμπονάρα έχει πλούσια γεύση, αλλά είναι επίσης αρκετά χαμηλή σε θερμίδες.

Υλικά

  • 100g αποξηραμένες ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • 50g κατεψυγμένο αρακά
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ροδέλες καπνιστού μπέικον, κομμένες σε λωρίδες πλάτους 15mm
  • 100g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες 1 εκ.
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 15g παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μισογεμίζουμε μια μεγάλη, αντικολλητική κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον αρακά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι και αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τον αρακά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μείγμα του μπέικον στην κατσαρόλα και τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε το μείγμα με δυο πιρούνια για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα και να ανακατευτούν όλα καλά. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;