Αυτά τα απολαυστικά αλμυρά pancakes με βότανα είναι μια τέλεια αλλαγή στο κλασικό αγαπημένο πρωινό. Γεμάτες με ένα μείγμα από φρέσκα βότανα, αυτές οι τηγανίτες είναι μια αλμυρή αίσθηση που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συστατικά: 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού …

Αυτά τα απολαυστικά αλμυρά pancakes με βότανα είναι μια τέλεια αλλαγή στο κλασικό αγαπημένο πρωινό. Γεμάτες με ένα μείγμα από φρέσκα βότανα, αυτές οι τηγανίτες είναι μια αλμυρή αίσθηση που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Συστατικά:

  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 ml βουτυρόγαλα
  • 50 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κγ μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για μαγείρεμα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
  3. Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. είναι εντάξει αν υπάρχουν μερικά κομμάτια.
  4. Προσθέστε στο κουρκούτι την τριμμένη παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τα φύλλα θυμαριού, τη σκόνη σκόρδου και το μαύρο πιπέρι. Διπλώνουμε τα μυρωδικά και το τυρί μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε ελαφρά την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
  6. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  7. Συνεχίστε το μαγείρεμα της υπόλοιπης ζύμης, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο στο τηγάνι όσο χρειάζεται.
  8. Σερβίρετε τις αλμυρές τηγανίτες ζεστές, γαρνιρισμένες με επιπλέον φρέσκα μυρωδικά και μια κούπα κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;