Αξιοποιήστε στο έπακρο τη σύντομη εποχή των σπαραγγιών με αυτή την απλή αλλά νόστιμη σούπα με σπαράγγια.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400g σπαράγγια, ψιλοκομμένα
- 500ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (οι χορτοφάγοι μπορούν να αντικαταστήσουν ζωμό λαχανικών)
- 4 κουταλιές της σούπας διπλή κρέμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα σπαράγγια.
- Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Καλή απόλαυση!