Λάχανο κόκκινο ανεβασμένο σε νέα ύψη νοστιμιάς – μαγειρεμένο σε κρασί και κρέμα με αλμυρό μπέικον. Χρησιμοποιήστε λάχανο Savoy, ή ακόμα και cavolo nero!
Συστατικά
- 1 λάχανο Σαβοΐας, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- 110g καπνιστό ραβδωτό μπέικον, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 55g βούτυρο
- 85ml ξηρό λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσποροι
- 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε απαλά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Προσθέστε τους σπόρους μάραθου, τον μαϊντανό και την κρέμα φραίσ και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!