Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια καλή ζεστή σοκολάτα για να κρατήσει μακριά τη χειμωνιάτικη ψύχρα! Υλικά Για την κλασική μαύρη ζεστή σοκολάτα 25g ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο 20g σκόνη κακάο 200g μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια φρυγανισμένα marshmallows, σαντιγί, μπισκότα, μπράουνις σε κύβους και τρίμματα σοκολάτας, για γαρνίρισμα Για τη ζεστή σοκολάτα eggnog 25g ελαφριά …

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια καλή ζεστή σοκολάτα για να κρατήσει μακριά τη χειμωνιάτικη ψύχρα!

Υλικά

Για την κλασική μαύρη ζεστή σοκολάτα

  • 25g ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
  • 20g σκόνη κακάο
  • 200g μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • φρυγανισμένα marshmallows, σαντιγί, μπισκότα, μπράουνις σε κύβους και τρίμματα σοκολάτας, για γαρνίρισμα

Για τη ζεστή σοκολάτα eggnog

  • 25g ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
  • 20g σκόνη κακάο
  • 200g μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 500ml γάλα πλήρες
  • 200ml διπλή κρέμα
  • 100g χρυσαφένια ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών ελευθέρας βοσκής
  • 100ml κονιάκ ή ρούμι ή 50ml από το καθένα
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την κλασική μαύρη ζεστή σοκολάτα, βάλτε 500ml νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο να σιγοβράσουν για 2 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Επιστρέψτε στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίξτε σε μεγάλες κούπες και από πάνω πασπαλίστε με γενναιόδωρες βοήθειες από τις γλυκές γαρνιτούρες.
  2. Για να φτιάξετε το eggnog ζεστή σοκολάτα, βάλτε 500ml νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο να σιγοβράσουν για 2 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Επιστρέψτε στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη.
  4. Αφήστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσουν και περιχύστε τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Ρίξτε αυτό το μείγμα κρέμας πίσω στο τηγάνι και ζεστάνετε απαλά να πήξει, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Προσέξτε να μην ζεσταθεί το μείγμα γιατί θα κόψει το αυγό.
  5. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλκοόλ. Μεταγγίστε τη ζεστή σοκολάτα και το eggnog σε ξεχωριστές κανάτες και, στη συνέχεια, ρίξτε και τα δύο ταυτόχρονα σε πυρίμαχα ποτήρια για να στροβιλιστούν μεταξύ τους. Τελειώνουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;