Αυτό το ελαφρύ και κρεμώδες ντιπ με φέτα είναι εύκολο να γίνει. Αποτελεί ένα ιδανικό ντιπ για να το σερβίρετε με ποτά ή είναι υπέροχο ως απλό ορεκτικό. Σερβίρετε με ψωμί, πατατάκια ή κριτσίνια για ντιπ.
Υλικά
- 200g φέτα
- 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού za’atar (μίγμα μπαχαρικών όπως ρίγανη, μαντζουράνα ή θυμάρι και γήινα μπαχαρικά όπως κύμινο και κόλιανδρος, με σουσάμι, αλάτι και το πιο σημαντικό συστατικό από όλα… σουμάκ!)
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
- 50g αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλατισμένα ή καπνιστά, χοντροκομμένα
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τη φέτα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μίνι μπλέντερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε με το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Ρίξτε ένα κουτάλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τον άνηθο. Σερβίρουμε με za’atar, σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Καλή απόλαυση!