Αυτή η κλασική συνταγή για ζυμαρικά τόνου στο φούρνο, είναι η αγαπημένη των φοιτητών και είναι μια ωραία και νόστιμη λύση, είτε για ένα οικογενειακό γεύμα μεσοβδόμαδα, είτε για ένα γρήγορο γεύμα σε μια αναπάντεχη επίσκεψη φίλων. Αυτή η εύκολη συνταγή θα σας δείξει πώς να φτιάξετε ζυμαρικά τόνου που είναι πραγματικά ευέλικτο, και μπορείτε …

Αυτή η κλασική συνταγή για ζυμαρικά τόνου στο φούρνο, είναι η αγαπημένη των φοιτητών και είναι μια ωραία και νόστιμη λύση, είτε για ένα οικογενειακό γεύμα μεσοβδόμαδα, είτε για ένα γρήγορο γεύμα σε μια αναπάντεχη επίσκεψη φίλων. Αυτή η εύκολη συνταγή θα σας δείξει πώς να φτιάξετε ζυμαρικά τόνου που είναι πραγματικά ευέλικτο, και μπορείτε να το προσαρμόσετε με αυτά που υπάρχουν στο ντουλάπι σας.

Υλικά

  • 600g σχήματα ζυμαρικών όπως fusilli, penne ή farfalle
  • 50g βούτυρο
  • 50g απλό αλεύρι
  • 600ml γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 200g πολύ ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ καλαμπόκι σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 100g μπιζέλια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 2 τεμ. * 185gr τόνο σε νερό, στραγγισμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς το μείγμα. Ρίχνουμε αργά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί μετά από κάθε προσθήκη γάλακτος. Ρίχνουμε τη σκόνη μουστάρδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει το μείγμα τόσο, ώστε να καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το μεγαλύτερο μέρος του τυριού, και όλο το γλυκό καλαμπόκι, τον αρακά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε με κουτάλι τον τόνο στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. Περιχύνουμε με τα ζυμαρικά και τη σάλτσα. Χτυπήστε απαλά το πιάτο, ώστε η σάλτσα να χύνεται σε κάθε γωνιά. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  5. Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αναβράσει η σάλτσα και η κορυφή να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;