Αυτή η ελαφριά καροτόσουπα με κάρυ είναι τόσο απλή στην παρασκευή της, και αποτελεί ένα νόστιμο δείπνο για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Υπάρχει πολύ βούτυρο σε αυτή τη συνταγή για να την κάνετε πραγματικά μεταξένια και πολυτελή, αλλά μπορείτε να μειώσετε αυτήν την ποσότητα, αν επιθυμείτε μια πιο υγιεινή εκδοχή.
Υλικά
- 150g ανάλατο βούτυρο
- 150g κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (περίπου 2 κρεμμύδια)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 500g καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
- 300ml ζωμός κοτόπουλου (ή ζωμός λαχανικών)
- 1 μπουκέτο μυρωδικών [(περιλαμβάνει μαϊντανό (ή μίσχους μαϊντανού, που έχουν πολλή γεύση), μερικά κλωνάρια θυμάρι και ένα φύλλο δάφνης]
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, με μια πρέζα αλάτι, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ φρυγανίζουμε τους σπόρους κύμινου σε στεγνό τηγάνι μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και τη σκόνη κάρυ στα λαχανικά και μαγειρέψτε άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό, το μπουκέτο μπαχαρικών και 500ml νερό και αφήστε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το μπουκέτο μπαχαρικών και στη συνέχεια χτυπήστε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περνάμε από μια σήτα σε μια καθαρή κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε για να δοκιμάσουμε.
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε την καροτόσουπα με κάρυ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.
Tip:
Για να το κάνετε vegan, τηγανίστε τα κρεμμύδια σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε ζωμό λαχανικών.
Καλή απόλαυση!