Αυτή η ελαφριά καροτόσουπα με κάρυ είναι τόσο απλή στην παρασκευή της, και αποτελεί ένα νόστιμο δείπνο για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Υπάρχει πολύ βούτυρο σε αυτή τη συνταγή για να την κάνετε πραγματικά μεταξένια και πολυτελή, αλλά μπορείτε να μειώσετε αυτήν την ποσότητα, αν επιθυμείτε μια πιο υγιεινή εκδοχή. Υλικά 150g ανάλατο βούτυρο …

Αυτή η ελαφριά καροτόσουπα με κάρυ είναι τόσο απλή στην παρασκευή της, και αποτελεί ένα νόστιμο δείπνο για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Υπάρχει πολύ βούτυρο σε αυτή τη συνταγή για να την κάνετε πραγματικά μεταξένια και πολυτελή, αλλά μπορείτε να μειώσετε αυτήν την ποσότητα, αν επιθυμείτε μια πιο υγιεινή εκδοχή.

Υλικά

  • 150g ανάλατο βούτυρο
  • 150g κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (περίπου 2 κρεμμύδια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 500g καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
  • 300ml ζωμός κοτόπουλου (ή ζωμός λαχανικών)
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών [(περιλαμβάνει μαϊντανό (ή μίσχους μαϊντανού, που έχουν πολλή γεύση), μερικά κλωνάρια θυμάρι και ένα φύλλο δάφνης]
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, με μια πρέζα αλάτι, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ φρυγανίζουμε τους σπόρους κύμινου σε στεγνό τηγάνι μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και τη σκόνη κάρυ στα λαχανικά και μαγειρέψτε άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ζωμό, το μπουκέτο μπαχαρικών και 500ml νερό και αφήστε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το μπουκέτο μπαχαρικών και στη συνέχεια χτυπήστε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περνάμε από μια σήτα σε μια καθαρή κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε για να δοκιμάσουμε.
  5. Για να σερβίρετε, ρίχνετε την καροτόσουπα με κάρυ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.

Tip:

Για να το κάνετε vegan, τηγανίστε τα κρεμμύδια σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε ζωμό λαχανικών.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;