Το Meatloaf είναι ένα αμερικανικό κλασικό πιάτο. Το ντύσαμε και το κάναμε πολύ μεγάλο, ώστε να μπορείτε να ταΐσετε ένα πλήθος. Χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά για μια φανταστική γεύση. Υλικά Για το ρολό 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 2 …

Το Meatloaf είναι ένα αμερικανικό κλασικό πιάτο. Το ντύσαμε και το κάναμε πολύ μεγάλο, ώστε να μπορείτε να ταΐσετε ένα πλήθος. Χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά για μια φανταστική γεύση.

Υλικά

Για το ρολό

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 500g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 750g χοιρινός κιμάς
  • 50g καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 100g τριμμένη φρυγανιά
  • 50ml διπλή κρέμα
  • 1 αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 10 rashers ραβδωτό μπέικον
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το γλάσο

  • 50g ντομάτα κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή μαλακή καστανή ζάχαρη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βάλτε τον κιμά και το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα μυρωδικά, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε τη διπλή κρέμα και σπάμε το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας ιδιαίτερα να ενωθούν καλά το μοσχάρι και το χοιρινό.
  5. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και πλάθουμε στο ταψί το μείγμα του κιμά σε σχήμα μεγάλου καρβελιού. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι περίπου αυτές μιας μεγάλης φόρμας για καρβέλι (30x12cm).
  6. Κόβουμε τα μπέικον στη μέση και τα απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι αρκετά μακριά για να πέφτουν πάνω από τις πλευρές και το πάνω μέρος της φραντζόλας. Τοποθετούμε πάνω από το ρολό σε σταυρωτό σχέδιο και βάλτε από κάτω το μπέικον που περισσεύει στα πλάγια. Όλο το ρολό πρέπει να είναι καλυμμένο εκτός από τις δύο άκρες.
  7. Για το γλάσο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν καλά (και να διαλυθεί τυχόν ζάχαρη αν χρησιμοποιήσουμε). Αλείφουμε με το μεγαλύτερο μέρος του γλάσου ολόκληρο το ρολό.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε και αλείφουμε ξανά με το γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Το μπέικον πρέπει να είναι τραγανό και γυαλιστερό και το ρολό πρέπει να ψηθεί και να ζεσταθεί στη μέση.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;