Ο διάσημος σεφ JJ Johnson τιμά την Ελλάδα με ένα θρεπτικό και νόστιμο σπανακόρυζο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους. Υλικά ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 λεμόνια) 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουτ. αλάτι kosher ¼ κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο …

Ο διάσημος σεφ JJ Johnson τιμά την Ελλάδα με ένα θρεπτικό και νόστιμο σπανακόρυζο που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.

Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 λεμόνια)
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. αλάτι kosher
  • ¼ κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, scalion, κομμένα σε φέτες (περίπου ½ φλιτζάνι)
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος (από 1 ματσάκι)
  • 1 φλιτζάνι άψητο μακρύκοκο λευκό ρύζι, ξεπλυμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 250γρ baby σπανάκι ή φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
  • ⅓ φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε κρεμμύδι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα scallion και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου 1 λεπτό. Βάζουμε και τον άνηθο.
  2. Ρίχνουμε ρύζι και νερό. Βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι για 2 λεπτά να αναμειχθούν. Μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί, σκεπασμένο, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι προσθέτουμε το κουκουνάρι. Αφρατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;