To κέικ φάντασμα είναι νόστιμο και "τρομακτικό" για να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου μαζί με το Halloween! Θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου χωρίς αμφιβολία! Υλικά Για το κέικ 450g βούτυρο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 450g ζάχαρη άχνη 8 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής 4 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας 450g αλεύρι που φουσκώνει μόνο …

To κέικ φάντασμα είναι νόστιμο και “τρομακτικό” για να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου μαζί με το Halloween! Θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου χωρίς αμφιβολία!

Υλικά

Για το κέικ

  • 450g βούτυρο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450g ζάχαρη άχνη
  • 8 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 4 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 450g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • γάλα, για να αραιώσει

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 280g βούτυρο, μαλακωμένο
  • 560g ζάχαρη άχνη
  • 2-4 κουταλιές της σούπας γάλα

Για την διακόσμηση

  • Λευκό γλάσο 1,2kg
  • μαρμελάδα βερίκοκο
  • μαύρη ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το μπολ του κέικ με σχήμα ημισφαιρίου. Επίσης, λαδώνουμε 3 x 18 εκ. στρογγυλές φόρμες για κέικ και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χτυπάμε σταδιακά τα αυγά και ανακατεύουμε με το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Διπλώνουμε το αλεύρι, προσθέτοντας λίγο επιπλέον γάλα, αν χρειάζεται, για να δημιουργήσετε ένα κουρκούτι με απαλή υφή σταγονιδίων. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες του κέικ και απλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και ένα σουβλάκι που βάζετε στη μέση να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε από τις φόρμες και ξεκολλάμε το χαρτί. Τοποθετήστε σε μια σχάρα και αφήστε να κρυώσει.
  5. Εν τω μεταξύ για τη βουτυρόκρεμα, χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο. Χτυπάμε με περισσότερο γάλα, αν χρειάζεται, να χαλαρώσει το μείγμα.
  6. Όταν κρυώσουν τα παντεσπάνια, συναρμολογήστε το κέικ. Τοποθετούμε ένα από τα κανονικά παντεσπάνια σε μια στρογγυλή σανίδα για κέικ και από πάνω ρίχνουμε βουτυρόκρεμα, προσθέτουμε ένα άλλο παντεσπάνι και συνεχίζουμε με στρώσεις βουτυρόκρεμα και τα υπόλοιπα παντεσπάνια, τελειώνοντας με το παντεσπάνι του ημισφαιρίου. Στη συνέχεια απλώστε προσεκτικά την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλο το κέικ (το λευκό ζαχαρωτό θα στρωθεί πάνω από το κέικ, ώστε η βουτυρόκρεμα να μην χρειάζεται να φαίνεται τέλεια!).
  7. Τυλίξτε το λευκό ζαχαρωτό σε ένα μεγάλο κύκλο που είναι αρκετά φαρδύ για να καλύψει ολόκληρο το κέικ. Τοποθετήστε το λευκό ζαχαρωτό πάνω από το κέικ, φροντίζοντας να το καλύπτει ομοιόμορφα. Στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω το ζαχαρωτό για να το κρατήσετε στη θέση του.
  8. Χρησιμοποιήστε το μαύρο ζαχαρωτό για να φτιάξετε μάτια και στόμα και κολλήστε τα πάνω στο κέικ με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;