Την BBQ sauce συνήθως την παίρνουμε έτοιμη! Αλλά μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας πανεύκολα! Υπάρχει σίγουρα κάτι καλύτερο από την κέτσαπ και δεν είναι άλλο από τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου!!! Ιδανική για λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια, κοτόπουλο και οπουδήποτε επιθυμεί ο καθένας να την χρησιμοποιήσει. Είναι πραγματικά εύκολη η συνταγή της και έχει εγγυημένη επιτυχία …

Την BBQ sauce συνήθως την παίρνουμε έτοιμη! Αλλά μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας πανεύκολα! Υπάρχει σίγουρα κάτι καλύτερο από την κέτσαπ και δεν είναι άλλο από τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου!!! Ιδανική για λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια, κοτόπουλο και οπουδήποτε επιθυμεί ο καθένας να την χρησιμοποιήσει. Είναι πραγματικά εύκολη η συνταγή της και έχει εγγυημένη επιτυχία και φυσικά υπέροχη γεύση!!

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσποροι, θρυμματισμένοι
  • 55g σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 50ml μαύρη σάλτσα σόγιας
  • 300ml κέτσαπ
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο με το τσίλι, τους μαραθόσπορους και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και το κέτσαπ και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις. Χρησιμοποιήστε το ως ντιπ ή ως σάλτσα πάνω σε παϊδάκια, κοτόπουλο ή λουκάνικα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;