Τα μπισκότα crumble μήλου είναι ιδανικά για σνακ στη δουλειά ή για κολατσιό στο σχολείο. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Συστατικά
- 100 γρ αποξηραμένο μήλο
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ βούτυρο ανάλατο, (κρύο)
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τρίβουμε με ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε το μήλο σε έναν πολυκόφτη μέχρι να είναι ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
- Ανακατέψτε τα ψίχουλα για 1 λεπτό, στη συνέχεια αφαιρέστε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και αφήστε τα στην άκρη.
- Ρίξτε το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθεί, σταματώντας να ξύσετε τις πλευρές, αν χρειάζεται.
- Χωρίστε τα σε 24 κομμάτια, κυλήστε σε μπαλάκια και στη συνέχεια πιέστε τα ελαφρά σε στρογγυλούς κύκλους 4 εκ., στρώνοντάς τα στους δίσκους καθώς προχωράτε.
- Πασπαλίζουμε πάνω από το κρατημένο μείγμα, πιέζοντάς το ελαφρά στα μπισκότα. Ψήστε για 8 με 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή απόλαυση!