Κολοκυθάκια, αλεσμένα αμύγδαλα, κουκουνάρια, λεμόνι και σουλτανίνες συνδυάζονται σε αυτό το νόστιμα υγρό κέικ Τοσκάνης, που γίνεται εύκολα στο air fryer. Συστατικά 150g ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα 150g καστανή ζάχαρη 3 αυγά ελευθέρας βοσκής 30g απλό αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ πρέζα αλάτι 200g αλεσμένα αμύγδαλα 200g κολοκυθάκια, τριμμένα 150g σουλτανίνα …

Κολοκυθάκια, αλεσμένα αμύγδαλα, κουκουνάρια, λεμόνι και σουλτανίνες συνδυάζονται σε αυτό το νόστιμα υγρό κέικ Τοσκάνης, που γίνεται εύκολα στο air fryer.

Συστατικά

  • 150g ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 150g καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 30g απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πρέζα αλάτι
  • 200g αλεσμένα αμύγδαλα
  • 200g κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 150g σουλτανίνα
  • 70g κουκουνάρι
  • 1 λεμόνι, τριμμένο ξύσμα και χυμό
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 170C. Ρυθμίστε τη ρύθμιση ψησίματος εάν είναι διαθέσιμη.
  2. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 18 εκ. και στρώνουμε τη βάση με λαδόκολλα.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ασπρίσουν και μετά χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
  4. Διπλώνουμε απαλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
  5. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις σουλτανίνες, 50g από το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
  6. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα στη φόρμα του κέικ και σκορπίζετε πάνω από τα υπόλοιπα κουκουνάρια. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  7. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για άλλα 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Δοκιμάζουμε βάζοντας ένα σουβλάκι στο κέντρο του κέικ: πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αν όχι, μαγειρέψτε το για λίγο ακόμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 λεπτά, στη συνέχεια το βγάζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  9. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips:

  1. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το air fryer.
  2. Αν έχετε χρόνο, μουλιάστε τις σουλτανίνες σε χυμό λεμονιού για να γίνουν παχουλές και ζουμερές πριν τις προσθέσετε στο μείγμα του κέικ.
  3. Όσο πιο μικρά είναι τα κολοκυθάκια, τόσο πιο γλυκά είναι.
  4. Δοκιμάστε αυτό με καρότα αντί για κολοκυθάκια.
  5. Το κέικ πρέπει να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;