Αυτά τα αμυγδαλωτά καρύδας γίνονται τόσο εύκολα με μόνο 5 υλικά! Είναι ζουμερά και με νότες λάιμ, για να μην αναφέρουμε έναν νόστιμο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε τα ασπράδια που έχουν απομείνει. Συστατικά 2 ασπράδια αυγών 100gr άχνη ζάχαρη 160gr αποξηραμένη καρύδα 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ, συν 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ …

Αυτά τα αμυγδαλωτά καρύδας γίνονται τόσο εύκολα με μόνο 5 υλικά! Είναι ζουμερά και με νότες λάιμ, για να μην αναφέρουμε έναν νόστιμο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε τα ασπράδια που έχουν απομείνει.

Συστατικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100gr άχνη ζάχαρη
  • 160gr αποξηραμένη καρύδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ, συν 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C στον αέρα.
  2. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πολτοποιήσετε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, την καρύδα, το ξύσμα λάιμ και το χυμό σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν ελαφρά.
  3. Με βρεγμένα χέρια, πιέστε το μείγμα σε ένα επίπεδο, τετράγωνο σχήμα περίπου 1cm ύψος.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό αναποδογυρισμένο ποτήρι λικέρ για να κόψετε μικρούς γύρους και τοποθετήστε το σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ή αντικολλητικό ταψί.
  5. Ψήνετε για 12-15 λεπτά στο κέντρο του φούρνου μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά, μόλις αγγίξει το χρώμα.
  6. Ψύξτε τα αμυγδαλωτά σε μια σχάρα και φυλάξτε τα σε αεροστεγές βάζο.

Καλή απόλαυση!

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;