Αυτή η πουτίγκα mango lassi chia είναι το τέλειο πρωινό για φαγητό. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και δροσιστικό – ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό. Συστατικά 150g ώριμο μάνγκο, κατά προτίμηση η ποικιλία Alphonso, συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα 100g φυσικό γιαούρτι 200ml γάλα ή νερό 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης, για γεύση ¼ κουταλάκι …

Αυτή η πουτίγκα mango lassi chia είναι το τέλειο πρωινό για φαγητό. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και δροσιστικό – ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό.

Συστατικά

  • 150g ώριμο μάνγκο, κατά προτίμηση η ποικιλία Alphonso, συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα
  • 100g φυσικό γιαούρτι
  • 200ml γάλα ή νερό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης, για γεύση
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
  • λίγα φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βάζετε τη σάρκα του μάνγκο, το γιαούρτι, το γάλα, το νέκταρ αγαύης και το αλεσμένο κάρδαμο (αν χρησιμοποιείτε) στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τους σπόρους chia. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολ, με επιπλέον φέτες μάνγκο και μερικά φύλλα μέντας, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;