Σερβίρετε αυτές τις αγκινάρες αλά Romana με ψάρι στον ατμό ή ψητό κρέας. Συστατικά 8 μικρές αγκινάρες, τα εξωτερικά φύλλα ξεφλουδισμένα, οι μίσχοι κομμένοι 2 λεμόνια, μόνο χυμός 1 κουταλάκι μαραθόσπορο 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου 4 καρότα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες …

Σερβίρετε αυτές τις αγκινάρες αλά Romana με ψάρι στον ατμό ή ψητό κρέας.

Συστατικά

  • 8 μικρές αγκινάρες, τα εξωτερικά φύλλα ξεφλουδισμένα, οι μίσχοι κομμένοι
  • 2 λεμόνια, μόνο χυμός
  • 1 κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • 4 καρότα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μπαστούνια σέλινου, κομμένα, ξεφλουδισμένα με κορδόνια, κομμένα σε φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους μαύρου πιπεριού, αφημένοι ολόκληροι
  • 300ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 100ml νερό
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις ξεφλουδισμένες, κομμένες αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τις τριχωτές «τσοκ» χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού. Τρίψτε τα μισά της αγκινάρας παντού με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Αφήνω στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με βαριά βάση, με καπάκι, πυρίμαχη, σε μέτρια φωτιά. Όταν η κατσαρόλα είναι ζεστή, προσθέστε τους σπόρους μάραθου και κόλιανδρου και τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Κρατήστε το τηγάνι μακριά από τα μάτια και το πρόσωπο γιατί το σκάσιμο των σπόρων μπορεί να είναι επικίνδυνο.)
  3. Προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπεριού, το κρασί και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε, κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  4. Τοποθετήστε τις μισές αγκινάρες στην κατσαρόλα και μετά περιχύστε τις με νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά, στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη, ξεσκέπαστη, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Όταν το περιεχόμενο της κατσαρόλας κρυώσει ελαφρώς, περιχύστε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε τις αγκινάρες αλά Romana με ψάρι στον ατμό ή ψητό κρέας.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;