Έχεις δοκιμάζει Φινλανδικά Pancakes; Μια διασταύρωση μεταξύ μιας πουτίγκας του Γιορκσάιρ και ενός pancake, σερβιρισμένη με μια γλυκιά επικάλυψη της επιλογής σας – τι δεν σου αρέσει;
Συστατικά
- 150g απλό αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- πρέζα αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 600ml γάλα
- 25g βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κομπόστα φρούτων
- crème fraîche ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και σπάμε τα αυγά. Με ένα σύρμα χτυπάμε σταδιακά όλο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα πηχτό κουρκούτι. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά όλο το γάλα, ανακατεύοντας όσο προχωράτε, μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
- Αφήστε το κουρκούτι να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα – θα το βρείτε να πήξει ελαφρώς.
- Περίπου 10 λεπτά πριν να είστε έτοιμοι να ψήσετε τη τηγανίτα, προθερμάνετε το φούρνο στους 200C με 180C με αέρα.
- Αλείψτε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε το κουρκούτι. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει καλά και αρχίσει να ροδίζει, αλλά από κάτω να είναι ζυμωτό.
- Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε 6 κομμάτια και καλύπτουμε κάθε κομμάτι με κομπόστα φρούτων και crème fraîche ή κρέμα γάλακτος.
Απολαύστε τα Φινλανδικά Pancakes σας!!!