Κάντε τα pancakes σας πιο υγιεινά με ένα μείγμα από αλεύρι ολικής αλέσεως, ταχίνι, μπανάνα και μπαχαρικά. Το τέλειο πρωινό! Συστατικά Για τις τηγανίτες 275ml γάλα πλήρες σε λιπαρά 2 φακελάκια τσαγιού chai ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο 250g αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι …

Κάντε τα pancakes σας πιο υγιεινά με ένα μείγμα από αλεύρι ολικής αλέσεως, ταχίνι, μπανάνα και μπαχαρικά. Το τέλειο πρωινό!

Συστατικά

Για τις τηγανίτες

  • 275ml γάλα πλήρες σε λιπαρά
  • 2 φακελάκια τσαγιού chai
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 250g αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοκκοποιημένο γλυκαντικό
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 125g μπανάνα, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • Σπρέι ηλιελαίου

Για το γιαούρτι με ταχίνι

  • 100g γιαούρτι ελληνικού τύπου χωρίς λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι

Για την επικάλυψη

  • 2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
  • 300g ανάμεικτα μούρα (όπως βατόμουρα, σμέουρα και φράουλες)
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140C/120C. Για να φτιάξουμε τα pancakes, ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανοίξτε τα φακελάκια και προσθέστε τα φύλλα στο γάλα με την κανέλα και το κάρδαμο. Αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά σε μέτρια φωτιά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, την κρέμα ταρτάρ και το κοκκοποιημένο γλυκαντικό μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το ταχίνι, την μπανάνα και το αυγό σε ένα ξεχωριστό μπολ και ρίξτε το γάλα με το τσάι μέσα από ένα σουρωτήρι. Χτυπάμε καλά να ενωθούν.
  3. Ρίξτε το μείγμα της μπανάνας στο μείγμα του αλευριού και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσέχοντας να μην υπάρχουν σβώλοι.
  4. Τοποθετούμε δύο μεγάλα τηγάνια σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγους ψεκασμούς λάδι στο καθένα. Ρίχνετε 3 μεγάλες κουταλιές ζύμη σε κάθε τηγάνι, χωρίζοντάς τες καλά μεταξύ τους. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το καθένα και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό. Τα ισιώνουμε λίγο με το πίσω μέρος του κουταλιού καθώς ψήνονται. Βάλτε τις έξι τηγανίτες σε ένα ταψί και διατηρήστε τις ζεστές στο φούρνο, ενώ μαγειρεύετε τη δεύτερη παρτίδα.
  5. Για το γιαούρτι με ταχίνι, ανακατεύουμε τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.
  6. Στοιβάζετε τις τηγανίτες σε πιάτα και προσθέτετε την μπανάνα και τα μούρα σε φέτες. Προσθέστε λίγο μέλι και σερβίρετε με μια κουταλιά ταχίνι γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;