Το τσιζκέικ της Νέας Υόρκης έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Γεμάτο, πυκνό και κρεμώδες, χωρίς φρουτώδεις επικαλύψεις, είναι η πιο αγνή εκδοχή ενός ψημένου cheesecake. Συστατικά 150g μπισκότα digestive 75gβούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα 900 γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά 200g άχνη ζάχαρη 200ml κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι 3 …

Το τσιζκέικ της Νέας Υόρκης έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Γεμάτο, πυκνό και κρεμώδες, χωρίς φρουτώδεις επικαλύψεις, είναι η πιο αγνή εκδοχή ενός ψημένου cheesecake.

Συστατικά

  • 150g μπισκότα digestive
  • 75gβούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 900 γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 200g άχνη ζάχαρη
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 3 αυγά ελευθέρας βοσκής, συν 1 κρόκο αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ 23cm.
  2. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη σε ψίχουλα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα τρίμματα μπισκότου, ανακατεύουμε να ενωθούν. Τοποθετούμε στη βάση της φόρμας για κέικ και απλώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση και στη συνέχεια ισιώνουμε (χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού).
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
  5. Μειώστε το φούρνο στους 160C.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και χτυπάμε ξανά.
  7. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας χτυπώντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. (Χτυπάτε τα αυγά αντί να χτυπάτε με το σύρμα καθώς δεν θέλετε να ενσωματωθεί πολύς αέρας καθώς αυτό θα επηρεάσει τη λεία επιφάνεια του cheesecake).
  8. Ρίξτε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου και στη συνέχεια ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά. Το cheesecake θα πρέπει απλώς να σφίγγεται με μια ελαφριά ταλάντωση και θα πρέπει να είναι ακόμα κρέμα από πάνω με μια ελαφριά χρυσαφένια νότα γύρω από τις άκρες.
  9. Μόλις ψηθεί το cheesecake, σβήστε το φούρνο και ανοίξτε την πόρτα έτσι ώστε να είναι ελαφρώς μισάνοιχτη και αφήστε το cheesecake να κρυώσει στο φούρνο – αυτό εμποδίζει το πάνω μέρος να σπάσει.
  10. Μόλις κρυώσει ο φούρνος μπορείτε να αφαιρέσετε το cheesecake να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από τη φόρμα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;