Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις των Παραδεισένιων κανελονιών μας με τυριά! Αυτό το κλασικό ιταλικό πιάτο συνδυάζει τρυφερά κανελόνια με μια λαχταριστή γέμιση τυριού, όλα λουσμένα με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Συστατικά: κανελόνια 250 γρ 400 γρ τυρί ρικότα 200 γρ τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη 100 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένη 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 2 σκελίδες σκόρδο, …

Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις των Παραδεισένιων κανελονιών μας με τυριά! Αυτό το κλασικό ιταλικό πιάτο συνδυάζει τρυφερά κανελόνια με μια λαχταριστή γέμιση τυριού, όλα λουσμένα με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας.

Συστατικά:

  • κανελόνια 250 γρ
  • 400 γρ τυρί ρικότα
  • 200 γρ τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτες θρυμματισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Σημείωση: Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τον αριθμό των μερίδων που επιθυμείτε.

Μέθοδος:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το μισό τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, το μισό τριμμένο τυρί παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το χτυπημένο αυγό, τον φρέσκο ​​βασιλικό και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  3. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε τα κανελόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες και τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
  5. Παίρνετε ένα ταψί και απλώνετε στον πάτο μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι ή τα χέρια σας, γεμίστε προσεκτικά κάθε κανελόνι με το μείγμα τυριού μέχρι να γεμίσουν όλα. Τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα στο ταψί.
  7. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα γεμιστά κανελόνια, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  9. Μετά από 25 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρατέψει.
  10. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κανελόνια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;