Αφεθείτε στο δελεαστικό μείγμα από τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζωηρό σπανάκι και αναζωογονητικό δυόσμο με αυτή την εξαιρετική συνταγή για φρικασέ. Αυτό το πιάτο συνδυάζει το πλούσιο, ζουμερό κρέας με τις γήινες νότες του σπανακιού και το αναζωογονητικό άρωμα του δυόσμου δημιουργώντας μια αρμονική συμφωνία γεύσεων. Συστατικά: 500 γρ μοσχαράκι, κομμένο σε μπουκιές 200 γρ φύλλα …

Αφεθείτε στο δελεαστικό μείγμα από τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζωηρό σπανάκι και αναζωογονητικό δυόσμο με αυτή την εξαιρετική συνταγή για φρικασέ. Αυτό το πιάτο συνδυάζει το πλούσιο, ζουμερό κρέας με τις γήινες νότες του σπανακιού και το αναζωογονητικό άρωμα του δυόσμου δημιουργώντας μια αρμονική συμφωνία γεύσεων.

Συστατικά:

  • 500 γρ μοσχαράκι, κομμένο σε μπουκιές
  • 200 γρ φύλλα φρέσκο σπανάκι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 ml ζωμός κοτόπουλου ή μοσχαριού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια του μοσχαριού και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το μοσχαράκι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα.
  3. Ρίξτε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά, αφήνοντάς το να ψηθεί για ένα ή δύο λεπτά για να φύγει η γεύση του ωμού αλευριού.
  4. Ρίξτε σιγά σιγά τον ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου ενώ ανακατεύετε συνεχώς, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σβώλοι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά.
  5. Επιστρέψτε το μοσχαράκι στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.
  6. Όσο σιγοβράζει το μοσχαράκι, ετοιμάζουμε το σπανάκι. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ζεματίζουμε τα φύλλα του σπανακιού για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι, προσθέστε τα ασπρισμένα φύλλα σπανακιού στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  8. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και τα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου, αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.
  9. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το μοσχαρίσιο φρικασέ με σπανάκι και δυόσμο ζεστό, με τα συνοδευτικά της επιλογής σας, όπως ρύζι ή πουρέ πατάτας.
  10. Απολαύστε τον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και απολαύστε τη βελούδινη υφή του μοσχαριού, τη ζωντανή φρεσκάδα του σπανακιού και το αναζωογονητικό άρωμα μέντας σε κάθε λαχταριστή μπουκιά. Αυτό το φρικασέ μοσχαρίσιο σπανάκι μέντα είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένο, δημιουργώντας μόνιμες αναμνήσεις γύρω από το τραπέζι του δείπνου.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;