Αυτές οι λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς είναι φτιαγμένες με μεταξένια λευκή σοκολάτα, η οποία λιώνει στο στόμα σας αφήνοντας πίσω σας μια πλούσια, βελούδινη αίσθηση. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την ακαταμάχητη γοητεία και τη ντελικάτη γλύκα τους!
Υλικά:
- 200gr λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 60gr κρέμα γάλακτος
- 30gr ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Βρώσιμο γκλίτερ, για μια νότα μαγείας (προαιρετικά)
- Πολύχρωμες τρούφες (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε την στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη λευκή σοκολάτα. Αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό για να μαλακώσει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο.
- Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο, δημιουργώντας μια κρεμώδη γκανάζ.
- Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη γκανάζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
- Μόλις σκληρύνει η γκανάζ, αφαιρέστε την από το ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα μπαλάκι με πεπόνι για να αφαιρέσετε μικρές μερίδες από τη γκανάζ.
- Τυλίξτε κάθε μερίδα ganache ανάμεσα στις παλάμες σας για να σχηματίσετε μια λεία μπάλα. Τοποθετούμε τις τρούφες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αν θέλετε, κυλήστε τις τρούφες σε σκόνη κακάο ή πασπαλίστε τις με βρώσιμο γκλίτερ για μια μαγευτική πινελιά.
- Βάζουμε τις τρούφες στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά να σφίξουν.
Σημείωση: Φυλάξτε τις τρούφες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Θυμηθείτε να τα φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε για την καλύτερη γεύση και υφή.