Τα φρέσκα φασολάκια σοτάρονται στην τελειότητα με μια γλυκιά γεύση από λεμόνι και αρωματικό σκόρδο. Αυτή η απλή αλλά υπέροχη συνταγή θα μετατρέψει τα φασολάκια σας σε ένα λαχταριστό καλοκαιρινό πιάτο. Συστατικά: 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, τα άκρα κομμένα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες Ξύσμα από 1 λεμόνι Χυμό από 1/2 …

Τα φρέσκα φασολάκια σοτάρονται στην τελειότητα με μια γλυκιά γεύση από λεμόνι και αρωματικό σκόρδο. Αυτή η απλή αλλά υπέροχη συνταγή θα μετατρέψει τα φασολάκια σας σε ένα λαχταριστό καλοκαιρινό πιάτο.

Συστατικά:

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, τα άκρα κομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Προαιρετικά: αμύγδαλα σε φέτες ή σουσάμι φρυγανισμένο για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Ζεματίζουμε τα πράσινα φασόλια:

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ανοιχτό πράσινο χρώμα.
  • Στραγγίζουμε τα πράσινα φασόλια και τα μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
  • Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε τα πράσινα φασόλια και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας.

Σοτάρουμε τα πράσινα φασόλια:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει και να ροδίσει.
  • Προσθέστε τα ασπρισμένα πράσινα φασόλια στο τηγάνι και ανακατέψτε τα για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με το εμποτισμένο με σκόρδο λάδι.
  • Μαγειρέψτε τα πράσινα φασόλια για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά. Προσοχή μην τα παραψήσετε.

Προσθέστε ξύσμα και χυμό λεμονιού:

  • Πασπαλίστε ομοιόμορφα το ξύσμα λεμονιού πάνω από τα πράσινα φασόλια στο τηγάνι.
  • Στύψτε το χυμό από μισό λεμόνι πάνω από τα πράσινα φασόλια.
  • Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Δώστε τα πάντα απαλά για να διασφαλίσετε ότι οι γεύσεις κατανέμονται ομοιόμορφα.

Γαρνίρουμε και σερβίρουμε:

  • Αν θέλετε, πασπαλίστε μερικά αμύγδαλα σε φέτες ή φρυγανισμένο σουσάμι πάνω από τα πράσινα φασόλια για πρόσθετη τραγανή γεύση και γεύση ξηρών καρπών.
  • Μεταφέρετε τα πράσινα φασόλια λεμονιού σκόρδου σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  • Σερβίρετε ζεστό ως απολαυστικό συνοδευτικό δίπλα στο αγαπημένο σας κυρίως πιάτο.

Αποτελούν μια φανταστική προσθήκη σε κάθε γεύμα, από ένα χαλαρό δείπνο το βράδυ μέχρι μια ειδική γιορτή.

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;