Τα μπισκότα σοκολάτας είναι ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο που δεν παραλείπει ποτέ να ικανοποιήσει το γλυκό σας. Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στο να φτιάξετε μια παρτίδα από μαλακά και λαστιχωτά μπισκότα σοκολάτας που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 115 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
- 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό
- 150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Διπλώστε ομοιόμορφα τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη.
- Ρίξτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη μπισκότων στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 ίντσες.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας, γι’ αυτό προσέχετε τα μπισκότα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραψηθούν.
Καλή επιτυχία!