Η τέλεια συνταγή για αλμυρό τυρί - τρώγεται καλύτερα ζεστό αλείφεται άφθονα με βούτυρο! Αυτά τα scones είναι τόσο εύκολο να γίνουν για μεσημεριανό γεύμα ή πικνίκ. Συστατικά 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του πρέζα αλάτι 55gr βούτυρο 25gr ώριμο τσένταρ, τριμμένο 150ml γάλα Μέθοδος Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Ανακατεύουμε …

Η τέλεια συνταγή για αλμυρό τυρί – τρώγεται καλύτερα ζεστό αλείφεται άφθονα με βούτυρο! Αυτά τα scones είναι τόσο εύκολο να γίνουν για μεσημεριανό γεύμα ή πικνίκ.

Συστατικά

  • 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πρέζα αλάτι
  • 55gr βούτυρο
  • 25gr ώριμο τσένταρ, τριμμένο
  • 150ml γάλα

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
  2. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι και τρίβουμε με το βούτυρο. Ρίχνουμε το τυρί και μετά το γάλα για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  3. Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε πολύ ελαφρά. Τραβήξτε το σε ένα στρογγυλό πάχος 2cm. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη 5 εκ. για να κόψετε τους γύρους και να το τοποθετήσετε στο ταψί. Ζυμώστε ελαφρά την υπόλοιπη ζύμη και κόψτε περισσότερα κομμάτια για να τα χρησιμοποιήσετε όλα.
  4. Αλείψτε με λίγο γάλα τις κορυφές των scones. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει. Ψύξτε σε μια σχάρα.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;