Μια σούπερ εύκολη καρμπονάρα που γίνεται μόνο στο φούρνο μικροκυμάτων! Ιδανικό για γεύματα εργασίας της τελευταίας στιγμής όταν ξεχάσατε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Συστατικά 65gr κύβοι καπνιστή πανσέτα 75gr σπαγγέτι ή λιγκουίνι, κομμένα στη μέση 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 1 αυγό πρέζα αλάτι μαύρο πιπέρι Μέθοδος Ψήνουμε στα μικροκύματα την πανσέτα σε …

Μια σούπερ εύκολη καρμπονάρα που γίνεται μόνο στο φούρνο μικροκυμάτων! Ιδανικό για γεύματα εργασίας της τελευταίας στιγμής όταν ξεχάσατε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων.

Συστατικά

  • 65gr κύβοι καπνιστή πανσέτα
  • 75gr σπαγγέτι ή λιγκουίνι, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • πρέζα αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ψήνουμε στα μικροκύματα την πανσέτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη. Η πανσέτα έπρεπε να έχει βγάλει τα λάδια της και να έχει αρχίσει να ροδίζει.
  2. Κόψτε τα ζυμαρικά στη μέση και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο με το αλάτι στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Φούρνο μικροκυμάτων για τον χρόνο μαγειρέματος που προτείνεται στη συσκευασία συν επιπλέον 4 λεπτά. Ανακατεύετε κάθε 2-3 λεπτά, σπάζοντας τα ζυμαρικά που έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν χρειάζεται.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το αυγό, την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι μέσα στην πανσέτα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Όταν τα ζυμαρικά έχουν ψηθεί, ανακατεύετε 1-2 κουταλιές της σούπας από το νερό που ψήνουν τα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε το υπόλοιπο νερό.
  4. Ρίξτε τα μακαρόνια στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά. Ψήνετε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθούν, αλλά προσέξτε να μην παραβράσετε τα αυγά – θέλετε μια λεία σάλτσα, όχι ομελέτα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;