Φρεσκοψημένο μαριναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχάρι ή αρνί, πιπεριές & κρεμμύδια σερβιρισμένα σε πίτα με σαλάτα & καυτερή σάλτσα τσίλι, αν θέλετε. Συστατικά: 680 γραμμάρια κρέατος χωρίς κόκαλα (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί), κομμένο σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι …

Φρεσκοψημένο μαριναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχάρι ή αρνί, πιπεριές & κρεμμύδια σερβιρισμένα σε πίτα με σαλάτα & καυτερή σάλτσα τσίλι, αν θέλετε.

Συστατικά:

  • 680 γραμμάρια κρέατος χωρίς κόκαλα (κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί), κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σουβλάκια (μεταλλικά ή μπαμπού)

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί μια μαρινάδα.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους κρέατος στη μαρινάδα και τους αλείφουμε καλά. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια κρέατος είναι ομοιόμορφα καλυμμένα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
  3. Εάν χρησιμοποιείτε σουβλάκια από μπαμπού, μουλιάστε τα σε νερό για περίπου 30 λεπτά για να μην καούν κατά το μαγείρεμα.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ ή το φούρνο σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Βγάζετε το μαριναρισμένο κρέας από το ψυγείο και περνάτε τους κύβους του κρέατος στα σουβλάκια, αφήνοντας μια μικρή απόσταση ανάμεσα σε κάθε κομμάτι. Μπορείτε να εναλλάξετε το κρέας με λαχανικά όπως πιπεριές, κρεμμύδια ή ντοματίνια για πρόσθετη γεύση και ποικιλία.
  6. Τοποθετούμε τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα ή στο φούρνο. Μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να λιώσει ελαφρά εξωτερικά. Προσαρμόστε το χρόνο μαγειρέματος με βάση το επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.
  7. Μόλις ψηθούν τα κεμπάπ, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
  8. Σερβίρετε τα σπιτικά κεμπάπ ζεστά με συνοδευτικά της επιλογής σας όπως πίτα, χούμους, σάλτσα τζατζίκι ή φρέσκια σαλάτα.

Απολαύστε τα νόστιμα σπιτικά κεμπάπ σας!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;