Το Mille-feuille, γνωστό και ως Napoleon, είναι ένα κλασικό γαλλικό γλυκό που έχει γίνει ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Με τις τραγανές και ξεφλουδισμένες στρώσεις σφολιάτας, τη βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη λεπτή στρώση με ζάχαρη άχνη, αυτό το επιδόρπιο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει όλα τα …

Το Mille-feuille, γνωστό και ως Napoleon, είναι ένα κλασικό γαλλικό γλυκό που έχει γίνει ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Με τις τραγανές και ξεφλουδισμένες στρώσεις σφολιάτας, τη βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη λεπτή στρώση με ζάχαρη άχνη, αυτό το επιδόρπιο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Συστατικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 375 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια (500 ml) πλήρες γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι (100 g) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) άμυλο καλαμποκιού
  • 1 φασόλι βανίλιας, κομμένο και ξύσμα
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) παχύρρευστη κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας (25 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • Φρέσκα μούρα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
  2. Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχει πάχος περίπου 1/8 ίντσας. Κόβουμε τη ζύμη σε 3 ίσα ορθογώνια, περίπου 3×8 ίντσες το καθένα. Τοποθετήστε τα ορθογώνια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι παντού.
  3. Ψήνετε τη ζύμη για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.
  4. Για να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ζεστάνετε το γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να πάρει μια βράση.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  8. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  9. Για να συναρμολογήσετε το μιλφέιγ, τοποθετήστε ένα παραλληλόγραμμο ζαχαροπλαστικής σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Απλώστε μια στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής πάνω από τη ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε ένα άλλο ορθογώνιο ζαχαροπλαστικής. Επαναλάβετε με άλλη μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω το τελευταίο παραλληλόγραμμο ζαχαροπλαστικής.
  10. Πασπαλίστε την κορυφή με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με φρέσκα μούρα, αν θέλετε.
  11. Ψύξτε το μιλφέιγ για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε. Κόψτε σε μερίδες με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι και απολαύστε!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;