της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Ένα φαγητό πολύ νόστιμο και θρεπτικό που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα κλασικά λαδερά ή χειμωνιάτικα συνοδευτικά από βραστά λαχανικά!
Ορίστε η δική μου εκδοχή, πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη:
Υλικά:
- 1 ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 3 μαρούλια
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 2 λεμόνια (το χυμό)
- 1-2 κ.σ. αλεσμένη βρώμη αντί για κορν φλάουρ
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ζωμό λαχανικών (ιδανικά φρέσκο)
- Σπανάκι, σέσκουλα και μάραθο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βήμα 2: Πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 3: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
Βήμα 4: Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Βήμα 5: Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, να βράσουν όλα μαζί.
Βήμα 6: Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη βρώμη με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χωρίς το αυγό γίνεται και νηστίσιμο/vegan!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214