της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Τι πιο λαχταριστό από ένα κυρίως γεύμα με ζυμαρικά και κρέμα γάλακτος!
Τι θα έλεγες όμως για μια πιο υγιεινή παραλλαγή των ζυμαρικών a la creme που θα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις και θα είναι εξίσου γευστική αλλά και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά;
Τα ρεβιθομακάρονα a la creme που σου προτείνω είναι ένα vegan πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα!
Υλικά:
- 250 γρ μακαρόνια από ρεβίθι
- 1 κρέμα γάλακτος 200ml σόγιας
- 3 κ.σ. Vegan pesto
- 1/2 φλ γάλα αμυγδάλου υψηλό σε πρωτεΐνη
- 100 γρ μανιτάρια
- Φρέσκο πιπέρι & τυρί φυτικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα μακαρόνια 7-9 λεπτά.
Σουρώνουμε κ στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια , το γάλα , το πέστο και τη κρέμα σόγιας.
Αφού πάρουν μια βράση βάζουμε τα μακαρόνια μας για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με 1 κ.σ. τυράκι & πιπέρι φρέσκο.
Και καλή απόλαυση!
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214