Το γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό αυτό στιφάδο είναι κρεμώδες, αλμυρό και χορταστικό. Είναι επίσης πολύ ευέλικτο, οπότε αν θέλετε να αλλάξετε τα φασόλια ή τα λαχανικά, μη διστάσετε. Συστατικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 8–12 κομμάτια καπνιστό  μπέικον (περίπου 180gr), κομμένο σε κομμάτια 2cm 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες …

Το γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό αυτό στιφάδο είναι κρεμώδες, αλμυρό και χορταστικό. Είναι επίσης πολύ ευέλικτο, οπότε αν θέλετε να αλλάξετε τα φασόλια ή τα λαχανικά, μη διστάσετε.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 8–12 κομμάτια καπνιστό  μπέικον (περίπου 180gr), κομμένο σε κομμάτια 2cm
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 x 400gr κονσέρβες φασόλια κανελίνια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 100gr baby σπανάκι, περίπου 4 μεγάλες χούφτες (ή 1 μικρό λάχανο σαβαγιάρ, κομμένο και τριμμένο)
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε το μπέικον και συνεχίστε το τηγάνισμα για 2 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Διασκορπίζουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέτουμε τα φασόλια κανελίνια, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Θρυμματίστε πάνω από τον κύβο ζωμού και ανακατέψτε με 600ml νερό. Φέρτε το υγρό σε βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (αν χρησιμοποιείτε λάχανο αντί για σπανάκι, προσθέστε το σε αυτό το σημείο).
  4. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί καλά, ανακατεύοντας. Λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;