της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός Ενα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το ψάρι ή τα θαλασσινά ειδικά για όσους νηστεύουν! Μοιάζει με την φάβα στην υφή αλλά έχει μέσα και φακές κόκκινες και κλασικές, ενώ το συγκεκριμένο μείγμα είχε και φασόλια κόκκινα Αζούκι. Εκτέλεση: Βήμα 1: Βράζουμε τα όσπρια μας μέχρι να μαλακώσου, …

της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Ενα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το ψάρι ή τα θαλασσινά ειδικά για όσους νηστεύουν!
Μοιάζει με την φάβα στην υφή αλλά έχει μέσα και φακές κόκκινες και κλασικές, ενώ το συγκεκριμένο μείγμα είχε και φασόλια κόκκινα Αζούκι.

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βράζουμε τα όσπρια μας μέχρι να μαλακώσου, περίπου για 40 λεπτά, με 1 κρεμμύδι στα τέσσερα σε μπόλικο νεράκι και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.

Βήμα 2: Αφού μαλακώσουν πολύ τα όσπρια τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ με ελάχιστο από το νερό τους.

Βήμα 3: Για το σερβίρισμα θέλουν σίγουρα μπόλικο λεμονάκι, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο!

Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε και με ντοματίνια, πιπεριές, κρεμμυδάκι και μαϊντανό!

Οι πρωτεΐνες που περιέχουν τα όσπρια αν και είναι κατώτερες σε βιολογική αξία από αυτές του κρέατος, είναι κατά πολύ ανώτερες από όλα τα άλλα φυτικά τρόφιμα. Τα όσπρια περιέχουν επίσης υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης και γι αυτό τον λόγο θεωρούνται τρόφιμα εξαιρετικής επιλογής για καλή υγεία, ακόμα και για τους διαβητικούς. Εκτός όλων αυτών των συστατικών, τα όσπρια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε, σε άλατα σιδήρου, φωσφόρου, νατρίου, καλίου και ασβεστίου, καθώς επίσης και σε διαιτητικές ίνες.

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;