Μια κλασική και πάρα πολύ εύκολη συνταγή για την νηστεία. Πεντανίστιμο χταποδάκι ιδανικό για μεζέ για την μπίρα ή το κρασί. Υλικά: 1 χταπόδι ολόκληρο (1 κιλό περίπου) φρέσκο ή κατεψυγμένο 2 φύλλα δάφνης 1 κλωνάρι δεντρολίβανο 3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο ½ φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Παίρνουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το κεφάλι, χωρίζουμε …

Μια κλασική και πάρα πολύ εύκολη συνταγή για την νηστεία. Πεντανίστιμο χταποδάκι ιδανικό για μεζέ για την μπίρα ή το κρασί.

Υλικά:

  • 1 χταπόδι ολόκληρο (1 κιλό περίπου) φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το κεφάλι, χωρίζουμε τα πλοκάμια του και το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό.
  2. Χωρίς να το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί.
  3. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, το χταπόδι, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και το σκόρδο. Εάν το χταπόδι είναι νωπό δεν ρίχνουμε αλάτι, ενώ αν είναι κατεψυγμένο προσθέτουμε ελάχιστο.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εφαρμόζει πολύ καλά και να μην μπαίνει αέρας.
  5. Το ψήνουμε για 50 λεπτά στους 1800 Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν το ξεσκεπάζουμε.
  6. Μετά το τέλος του χρόνου ψησίματος το ξεσκεπάζουμε και το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο.

 Καλή επιτυχία!

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;