Αυτός ο νόστιμος, πολύχρωμος πολτός καρότου και σουηδικού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλών υδατανθράκων σε σχέση με την τυπική ποικιλία πατάτας. Σερβίρετε ως μέρος ενός ψητού δείπνου ή για να συνοδεύσετε χορταστικά χειμωνιάτικα πιάτα, όπως πίτες, μαγειρευτά και κατσαρόλες. Συστατικά 400gr καρότα, τριμμένα και ψιλοκομμένα 400gr γογγύλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 25gρ βούτυρο 2 κουταλιές …

Αυτός ο νόστιμος, πολύχρωμος πολτός καρότου και σουηδικού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλών υδατανθράκων σε σχέση με την τυπική ποικιλία πατάτας. Σερβίρετε ως μέρος ενός ψητού δείπνου ή για να συνοδεύσετε χορταστικά χειμωνιάτικα πιάτα, όπως πίτες, μαγειρευτά και κατσαρόλες.

Συστατικά

  • 400gr καρότα, τριμμένα και ψιλοκομμένα
  • 400gr γογγύλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 25gρ βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Μαγειρέψτε τα καρότα και το γογγύλι σοτάρετε μαζί σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε στο ταψί.
  2. Προσθέστε το βούτυρο, την κρεμ φρες και τη μουστάρδα, πολτοποιήστε καλά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε πρώτοι τις ιδέες μας για το σπίτι και…

Εμπνευστείτε από τον κόσμο του Interior Design!

Μάρθα Κατσαρού

Μάρθα Κατσαρού

Είμαι η Μάρθα Κατσαρού, και η γραφή είναι το μέσο μου που αφήνομαι και εκφράζομαι αυθεντικά. Ξεκίνησα από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά το πάθος μου για την επικοινωνία με οδήγησε στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;