Αυτή είναι μια βασική συνταγή και μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Διασκεδάστε και απολαύστε το σπιτικό κερί σας!
Υλικά:
- Κερί (παραφίνη, σόγια, κερί μέλισσας ή μείγμα)
- Φιτίλια
- Αρωματικό λάδι
- Διπλός λέβητας ή δοχείο ασφαλές για τη θερμότητα για την τήξη του κεριού
- Μεζούρες και κουτάλια
- Θερμόμετρο (προαιρετικό)
- Δοχεία για την έκχυση του κεριού (όπως βάζα κεριών ή τενεκέδες)
Οδηγίες:
- Μετρήστε την ποσότητα κεριού που θα χρειαστείτε για τα δοχεία των κεριών σας.
- Λιώστε το κερί σε διπλό λέβητα ή δοχείο ασφαλές για τη θερμότητα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέστε μια μικρή ποσότητα αρωματικού λαδιού στο λιωμένο κερί και ανακατέψτε καλά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε 57gr αρώματος ανά κιλό κεριού.
- Αφαιρέστε το κερί από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει στους 65-75 βαθμούς Κελσίου.
- Βουτήξτε το φυτίλι στο κερί και τοποθετήστε το φυτίλι στο κέντρο του δοχείου για κερί, στερεώνοντάς το με μανταλάκι ή άλλο παρόμοιο υλικό.
- Ρίξτε το κερί στο δοχείο, αφήνοντας περίπου 3 εκ. χώρου στην κορυφή.
- Αφήστε το κερί να κρυώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το ανάψετε.
- Κόψτε το φυτίλι σε 3 εκ. πριν το ανάψετε κάθε φορά και απολαύστε το κερί σας!
Σημείωση:
-Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κεριού για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του κεριού είναι κατάλληλη.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά για να φτιάξετε φυτίλι, λίγο φυσικό φυτίλι όπως βαμβάκι ή κάνναβη και κάποιο προκερωμένο φυτίλι με γλωττίδα
-Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα και το άρωμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.